,
, / iStock/Getty Images
В Дома за стари хора в Добрич е установен случай на Covid-19 сред персонала и се предприемат мерки за реорганизация на дейността като се препоръчва храненето на обитателите да става по стаите, съобщи на пресконференция директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/д-р Светла Ангелова. По думите й направени са тестове на част от възрастните хора, сред които засега няма оплаквания.

Сред петте огнища на заразата в колективи в Добрич е производствено предприятие, в което над 50 на сто от персонала са носители на вируса, каза още д-р Ангелова. Тя уточни, че ръководството на предприятието е решило временно да го затвори. В областния град е затворена и детска градина 24 след установен случай на коронавирус при служител.

Антирекорд: 48 заразени с Covid-19 в Добричко

Директорът на РЗИ коментира, че епидемичната обстановка в курортните селища по Добруджанското Черноморие е спокойна. Д-р Ангелова добави, че вирусът вече се разпространява дифузно и апелира дори на открито, ако се събират по повече от пет души, да се носят маски.

Община Добрич чрез двата диагностичноконсултативни центъра ще търси възможности за ракриване на лаборатория за Covid-19, съобщи на пресконференцията кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той заяви, че общината подготвя и писмо до новия министър на здравеопазването, за да го запознае със ситуацията в болницата, която вече не разполага с инфекциозно отделение.
БТА