коронавирус
коронавирус / iStock/Getty Images
Жена на 62 години без придружаващи болести е починала
48 нови пациенти с положителен резултат за COVID-19 има на територията на област Добрич, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Директорът на Регионална здравна инспекция - Добрич и секретар на Областния координационен щаб (ОКЩ) д-р Светла Ангелова уточнява, че се касае за 26-ма мъже на възраст от 24 г. до 72 г. и 22 жени на възраст от 6 месеца до 87 г. Двама от мъжете с положителен резултат са настанени за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна.

Девет от положителните пациенти са изследвани като спадащи към рискова група или проявили клиника. 14 от лицата са изследзвани от работодателите им като контактни на положителни лица. От жените три пациентки са настанени в МБАЛ - Добрич.

Шестмесечното бебе е изследвано по желание на родителите му. Пациентките в болницата са на възраст от 51 г. до 75 г. Девет от жените са изследвани от РЗИ като рискови пациенти – контактни лица или проявили клиника.

10 от дамите са изследвани от работодателите им като контактни на положителни. Има и лица, направили си тестове по желание.

Една жена на 62 г. е починала. Няма данни за придружаващи заболявания.

На територията на Добрич има 5 огнища в организирани колективи.