Условно наказание за младеж, причинил смъртта на майка си при катастрофа
Условно наказание за младеж, причинил смъртта на майка си при катастрофа / netinfo
Добричкият окръжен съд одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура - Добрич, и 22-годишния Кадир А. Кадиров за прекратяване на наказателното производство срещу него, съобщават от пресслужбата на съда.

По силата на споразумението на младежа е наложено условно наказание от 9 месеца „лишаване от свобода” при 3 години изпитателен срок. Съдът отне правото на Кадиров да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година.

Кадиров се признава за виновен, че на 16 декември 2007 г. по пътя с. Карапелит – гр. Добрич при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф”, нарушавайки Закона за движение по пътищата, по непредпазливост е причинил смъртта на 43-годишната си майка. В хода на делото е установено, че младежът не е употребил алкохол преди инцидента. Той има чисто съдебно минало и добри характеристични данни. Кадиров е с основно образование и работи като строител.

Добричкият окръжен съд установи, че сключеното с прокуратурата споразумение за решаване на досъдебното производство срещу Кадиров, не противоречи на закона и морала. Определението, с което съдебният състав го одобрява, е окончателно.