ФСГ Добрич
ФСГ Добрич / netinfo
Учителите от ФСГ „Васил Левски“ – Добрич оповестиха петиция до Министъра на образованието, Комисията по образование в НС, Началника на РУО-Добрич и Кмета на Добрич.
 
Те заявяват, че не са съгласни със съкращаването на приема в 8 клас с една паралелка специалност „Митническа и данъчна администрация“ за учебната 2019/2020 година.
 
В петицията се подчертава, че гимназията е с успешни и реализирани ученици, доказали своя авторитет и традиции през своята 70-годишна история.

Езикова гимназия с идея за професионална паралелка "Екскурзовод", от РУО - скептични
 
„Ние отказваме категорично да приемем решението на РУО-Добрич и Областната комисия по заетост нашата гимназия да бъде задължена да намали своя прием на 3 паралелки. С това решение ще бъде нарушено правото на избор на учениците и родителите за бъдещото им професионално развитие и реализация и ще се създаде предпоставка за умишлено поставяне в критична ситуация на нашата институция.
 
Заявяваме, че подобно решение е взето безотговорно и пагубно за образованието в област Добрич. Затова ние…..ще му се противопоставим с всички законни форми на протест“, се казва в петицията.
 
Следват подписите на 32 преподаватели от учебното заведение.

Приканват се гражданите, които са съгласни с петицията, да я подкрепят на https://www.peticiq.com/fsg

На заседанието на Областната комисия по заетост, което се проведе на 21 февруари, стана ясно, че във Финансово – стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич се предлага  да бъде премахната една паралелка „Данъчна и митническа администрация” заради липса на реализация на кадрите на трудовия пазар.