Телефон 112 все още слабо познат
Телефон 112 все още слабо познат / netinfo
Телефон 112 все още е слабо познат на гражданите, а държавата прави малко за неговото популяризиране. Около това становище се обединиха представители на ВиК, Е.ОН, ОД на МВР, здравни заведения и други ведомства и дружества, които имат отношение към подготовката за работа при усложнена зимна обстановка. Те проведоха работна среща за готовността за осигуряване на нормални условия и недопускане на екстремални ситуации през зимата.

ВиК няма верижна техника за придвижване до отдалечените помпени станции в случаи на обилни снеговалежи, стана ясно на срещата. Отчетено бе, че месечно стават по 120 аварии по водопроводната мрежа и 70 по канализационната. Продължават кражбите на водопроводни капаци и решетки.

От Е.ОН отчетоха, че най-големият проблем при тях е, че продължават кражбите на проводници от ел.проводи средно и ниско напрежение.

В газоснабдителното дружество ЧТК и в Пътно управление са разкрити денонощни телефони за приемане на сигнали за аварии.

Сметопочистващата фирма „Шеле” е осигурила 200 тона готова смес, 150 тона пясък и 20 тона сол за уличната мрежа. Из града ще бъдат поставени 20 метални коша за сол.

Спешна помощ разполага с необходимите консумативи и екипи, както и с 6 реанимобила. Проблем за линейките през зимата са непочистените пътища и трудното придвижване на болни на хемодиализа до здравните заведения.