Съдът остави в ареста крадец на кабел
Съдът остави в ареста крадец на кабел / netinfo

Окръжен съд Добрич отказа да промени мярката за неотклонение „задържане под стража" на 37-годишен крадец на кабел и потвърди определението на Районния съд за оставането му в ареста.

Ивайло Ст. е задържан на 04.01.2010 г. като обвиняем за кражба на 25 м меден многожилен кабел от добричка фирма. Деянието е извършено в съучастие с друго лице. На 25.01.2010 г. Районният съд е отхвърлил искането на Ивайло Ст. за изменение на репресивната принуда.

Днес адвокатът на обвиняемия заяви, че той не е извършил престъплението, а по стечение на обстоятелствата е бил в сградата. Според защитата липсва мотив за подобно престъпление, защото подсъдимият живеел в охолство и получавал редовно пари от съпругата си, която наскоро се върнала от чужбина.

Добричката окръжна прокуратура посочи, че от началото на годината досега два пъти Районният и веднъж въззивният съд са се произнесли, че са налице основания за задържането на Ивайло Ст. Задържаният е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление, а разследването обосновава извода, че го е извършил.

Ивайло Ст. е осъждан пет пъти за престъпления против собствеността, срещу него се водят три висящи дела, има лоши характеристични данни, което според прокуратурата обосновава извода, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Актът на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.