Съдът даде срок на семейство Гаич да представи нови доказателства
Съдът даде срок на семейство Гаич да представи нови доказателства / netinfo

Добричкият окръжен съд даде срок на семейство Живка и Миролюб Гаич да представи нови доказателства по делото на Комисията „Кушлев” срещу тях. Днес се проведе поредното заседание по делото. Срокът за представянето на нови доказателства е до следващото заседание на 6 ноември. Според запознати това ще попречи на Гаич да протакат делото.

Днес съдът прие справка за пътуванията на Миролюб Гаич извън страната и за декларираните при влизане в България парични средства. Защитата е предоставила данни за доходите на Живка Гаич от дружество „Гарант - Филтър” в с. Овчарово. Бе разпоредено да се изискат удостоверения за доходите на Живка Гаич от „Югоагент-тур” ЕООД, а за Миролюб Гаич от „Югоагент – Добрич” ООД.

Добричкият окръжен съд постанови още да бъде уведомена местната Дирекция „Социално подпомагане” за гражданското дело на Комисията „Кушлев” срещу семейство Гаич с цел, да бъдат защитени правата и интересите на дъщеря им Зорица Гаич по Закона за защита на детето и по Конвенцията за правата на детето.

Тепърва ще бъде изготвена и съдебно-счетоводната експертиза за приходите и разходите на ответниците по години от 1986 г. до 2007 г., тъй като те са забавили плащането на определената такса. Те не са се снабдили още и с удостовения за получените от Живка Гаич доходи от някогашното ДКМС.

Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност претендира за 2 138 805 лева от семейство Гаич. На толкова е оценено придобитото от тях имущество, за което липсват данни за законни източници.