Съдят 24-годишен, причинил при катастрофа смъртта на двама души
Съдят 24-годишен, причинил при катастрофа смъртта на двама души / netinfo
Добричкият окръжен съд даде ход на делото срещу 24-годишния Николай Сл. Александров от Каварна, причинил при катастрофа смъртта на двама души и средни телесни повреди на други двама. Срещу обвиняемия са предявени четири граждански иска за близо 170 хил. лв, съобщават от пресслужбата на съда. 

Александров е обвинен, че на 4 септември 2006 г. при управление на автомобил „Фолксваген Венто” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на словашки гражданин и на свой съгражданин, а други двама каварненци са получили средни телесни повреди. Подсъдимият е управлявал автомобила на единият от починалите. В колата пътували и двама техни приятели. По главния път Балчик - Каварна срещу тях се движел „Фолксваген Голф” с румънска регистрация, в който пътували трима румънски и словашки гражданин.

Между селата Божурец и Топола Александров предприел изпреварване, въпреки локалната забрана за тази маневра и интензивното движение в момента. Последвал челен удар с чуждия автомобил, в неговата лента. Според автотехническата експертиза непосредствено преди сблъсъка обвиняемият е управлявал колата със скорост не по-малка от 104 км в час. Държавното обвинение посочва като причина за престъплението малкия опит на Александров като водач и прекаленото му самочувствие при управление на моторно-превозно средство.