Студент от добричката Кулинарна академия ще се обучава в Белгия
Студент от добричката Кулинарна академия ще се обучава в Белгия / netinfo

Александър Димитров ще бъде студентът, който Кулинарната академия в Добрич ще изпрати на 4-дневно обучение в Белгия, съобщават от училището. Той бе избран по време на състезание за шоколатиери, организирано от "Пуратос България" в академията.

Студентът ще се обучава през месец август в шоколадовата фабрика на "Белколад" - истинският белгийски шоколад, използван в професионалната сладкарска индустрия по цял свят. Тя се намира в град Ерембодегем. Ще се включат изявени студенти от различни държави, в които брандът е представен чрез мрежата от компании на "Пуратос" - производител на специализирани продукти за хлебарската и сладкарска промишленост. Българският студент ще е сред група от 5 до 10 други студенти и ще има възможността да получи професионални напътствия от специалистите на Белколад.

В момента Александър е студент трети семестър в Кулинарна академия HRC, а последните 6 месеца той прекарва на стаж в Холандия в ресторантите на бутиков 4-звезден хотел, разположен недалеч от Дьотенхайм.