Стипендиант на Бербатов смая журито на„Големите надежди
Стипендиант на Бербатов смая журито на„Големите надежди / Големите надежди, Нова телевизия

Песен на Джаксънс Файв донесе категорична победа на Александър Танев от Балчик в последния концерт преди четвъртфиналите на „Големите надежди" снощи по Нова. „Това, което правиш е уникално! Рядко, дори и в световен план, някой успява да изпее перфектно партията на Майкъл Джексън в тази песен", коментира Любо изпълнението на „Who's Loving You".

Талантливият малчуган е международен призьор и има повече от 50 награди от конкурси в България, Сърбия, Русия и Румъния. Именно тези постижения му помагат да спечели и стипендия във фондацията на Димитър Бербатов. На сцената на шоуто харизматичният Александър сподели, че най-голямата му мечта е да стане актьор, въпреки многобройните музикални награди. Именно артистичното му изпълнение и магнетично присъствие на сцената, спечели симпатиите на Дивна, която му каза: „Ако ми направиш серенада, ще бъда твоя завинаги."

СНИМКИ: Шестият концерт на Големите надежди

Още един световен хит на Майкъл Джексън и Лайнъл Ричи прозвуча на сцената на „Големите надежди" и помогна на 7-годишната Поля Иванова от Бургас да се класира за следващата решаваща фаза на шоуто - четвъртфиналите. „Много малко хора могат да направят толкова чисто изпълнение на живо", коментира Дивна представянето на „We Are the World" от малката Поли.

Изпълнението на песента на Арета Франклин „A Natural Woman" класира и 12-годишната Виктория Цанкова, която е родена във Варна, но преди 2 години цялото семейство й се премества да живее в София заради музикалната й дарба.

В последната звездна петица на „Големите надежди" се класира и Никол Николова от Ямбол с „Price Tag" на Джеси Джей. Талантливата дива има амбиции да стане евродепутат, затова изучава усилено английски и руски език.

Сред петте таланти, които продължават на четвъртфинали се класираха и малките грации от квартет UPSTREAM VOICES - JUNIOR от Севлиево - Яниа (13 г.), Сияна (14 г.), Траяна (14 г.) и Стиляна (14 г.). „Едно от най-професионалните изпълнения на тази сцена и то на четири гласа", беше категорично журито след изпълнението на песента „Лудо Ле" на Тоника СВ. Даровитите диви изпяха песента пред погледа на самите Фамилия Тоника, с която големите български музиканти печелят първа награда на „Златния Орфей" през 1976 г.

И този път журито не спести възхищението си от всички малки таланти на България на сцената на „Големите надежди" и не пропусна да ги окуражи. От следващия концерт, обаче, когато започва четвъртфиналната фаза на шоуто, журито ще поеме своята нова и отговорна роля, която ще им даде право на глас наред с този на зрителите на предаването.

Как звездните коментатори ще се справят с новото предизвикателство и как ще се представят великолепните петици от концертите до момента, ще разберем следващата сряда, от 20:00 в „Големите надежди" по Нова.