Среща с премиера искат родители на безследно изчезнали от Добричко
Среща с премиера искат родители на безследно изчезнали от Добричко / снимки: Валентина Добринчева

Среща с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов ще поискат родители на безследно изчезнали от Добричко. Четири майки днес се срещнаха с областния директор на МВР Стефан Йончев. Те смятат, че по случаите им, които са от 90-те години на ХХ век не се работи ефективно или въобще.

"В областната дирекция на МВР Добрич има хора, които трябва да си отидат, защото вземат заплати, а не вършат нищо. Те пречеха на нашите разследвания. Искаме да знаем и кого обслужват те." - казаха на срещата родителите. Йончев коментира, че в полицията се извършват проверки по обвиненията на близките на изчезналите и ако те се докажат, ще бъдат уволнени отговорните служители. Той увери родителите, че работата по случаите не е прекъсвана и се търсят нови факти и доказателства.

В момента в Областна дирекция на МВР Добрич разследват 23 случая на безследно изчезнали лица, сред които и такива с прощални писма, на възрастни или хора с психически разстройства. От 1998 година са в неизвестност 7 млади момчета и момичета, за които не се знае нищо.

Три от майките