Сняг и вятър в Добричко, няма затворени пътища
Сняг и вятър в Добричко, няма затворени пътища / Дарик Добрич - архив

Няма затворени пътища в регион Добрич, но пътната обстановка остава динамична и се очаква усложняване, информира за Дарик директорът на Областното Пътно управление инж.Иван Светославов. Той посъветва шофьорите да не предприемат пътуване, ако това не е наложително.

24 машини на пътноподдържащата фирма почистват пътните отсечки в Добричко. Към момента е прекратено опесъчаването заради силния вятър, информира Светославов. По  направлението Добрич – Силистра и в районите на Тервел и Крушари снегонавяванията са най-силни и снежната покривка вече е над 10 см.

5 тежки и 7 малки снегорина почистват и опесъчават в Добрич, съобщиха от „АССА България”. Пътната мрежа в града е проходима. От почистващата компания са готови за денонощен режим на работа, информира управителят Григор Алексиев.

Създадена е необходимата организация за денонощно дежурство и осигуряване на дублиращи екипи и смени и в Областно Пътно управление, заяви директорът му Иван Светославов. Той информира, че пътноподдържащата фирма разполага с общо 66 машини за почистване и опесъчаване, а освен тях има осигурени и допълнително още 15 машини, които да служат за замяна в случай на повреда или счупване. От началото на декември до сега са разхвърляни по пътищата на областта над 1 200 тона пясък и 330 тона сол, информира още Светославов.

Слушатели на Дарик информираха за заледени участъци по пътя Добрич – Варна, а край разклона до с.Изворско има обърнат товарен микробус и заседнал автовоз в канавката.