Ще гледат мерки за неотколонение на разследвани за катастрофа и кражба
Ще гледат мерки за неотколонение на разследвани за катастрофа и кражба / netinfo
Добричкият окръжен съд ще гледа мерки за неотклонение на разследвани за транспортно произшествие и за взломна кражба, съобщават от пресслужбата на съда. 

От 13.30 часа ще се разгледа протест на Районна прокуратура-Добрич срещу наложената на Самир  Хасан мярка за неотклонение „Домашен арест”. Той е привлечен от полицията като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда при транспортно произшествие и бягство от местопроизшествието. Инцидентът става на 06.02.2008 г. в Добрич. След откриването му Хасан е опитал да избяга от полицейските органи.

Той е осъждан два пъти.  Предизвикал е настоящата катастрофа по време на  изпитателния  срок на  условна присъда, наложена му за същото деяние. Материалите по делото показват, че има реално опасност той да извърши друго подобно престъпление или да се укрие, за да избегне наказателна отговорност. 

Добричкият окръжен съд  ще разгледа и жалба на Румен Антонов срещу наложената му от Районен съд-Ген. Тошево, мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Той е разследван от РПУ Ген. Тошево за влизане с взлом в частно жилище в с. Василево и кражба на битови вещи на стойност 507 лв. в края на месец януари.

27-годишният Антонов има три минали осъждания, като с една от присъдите ефективно е лишен от свобода за срок от 6 м. Настоящото му деяние се определя като опасен рецидив с опасност да се укрие или извърши друго престъпление.