Ще бъде ли Детелина Николова отново кандидат за кмет?
Ще бъде ли Детелина Николова отново кандидат за кмет? / Дарик Добрич, архив

Детелина Николова ще вземе решение дали да се кандидатира отново за кмет в края на настоящия си мандат. „Дори да бъде излъчен друг кандидат, за мене не е проблем. Достатъчно много сме свършили и ще бъда доволна направеното досега да бъде продължено и да бъде надграждано. Крайната дума имат гражданите”, заяви Николова. Така тя коментира публикация в столичен ежедневник, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич на изборите тази есен ще бъде депутатът Румен Иванов, а Николова ще бъде компенсирана с депутатско място в следващия парламент.

Детелина Николова допълни, че на националното съвещание на партията, което се проведе през почивните дни в Пловдив, не са коментирани конкретни имена. Кметът каза още, че в момента към нея няма отправени предложения за държавна работа. Тя подчерта, че за нея е по-важно да бъдат успешно приключени всички проекти в Добрич и усвоени всички средства от стария програмен период на ЕС.

Румен Иванов заяви за Дарик, че решенията ще се вземат, след като бъдат проведени събранията на партията по места и станат известни номинациите. Към момента въобще не са водени такива разговори, категоричен беше Иванов.