Великденски концерти
Великденски концерти / Община Добрич
В дните 10 - 13 април Община град Добрич предлага един своеобразен цикъл от класически концерти, провокиращи размисъл и духовно единение преди чудото на Великден. Ще имаме възможност да чуем божествения звук на органа. 

В програмата първо ще видим изпълненията на проф. Нева Кръстева и Велин Илиев, които ще ни поднесат самостоятелни концерти съответно на 10 и 12 април. На 11 април Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев също в Концертна зала „Добрич“ ще представи богата програма с музика от късния барок. На Велики четвъртък, 13 април, Мария Славова и гост - солистите Георгиос Филаделфевс - тенор и Светлана Анчева - обой ще завършат със специално подбраните „Великденска оратория“ на Бах и произведения от Хендел, Страделла, Форе, Лист.
Всички концерти са с начален час 19.00 ч.

През 2016 г. по повод нейната 70-годишнина проф. д-р Нева Кръстева е удостоена с висше държавно отличие на Р България - орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, за изключителни заслуги в развитието на изкуството, културата и науката. Утвърден педагог, теоретик и композитор, Нева Кръстева е основател на органовата школа в България. Завършила е Московската консерватория „П. И. Чайковски“ – музикознание при проф. Юрий Холопов и орган при проф. Леонид Ройзман. Специализира орган в Прага и Цюрих. Изнесла е стотици концерти у нас и в чужбина.