Само един изпитващ кандидат-шофьори е нужен на РДАА - Добрич
Само един изпитващ кандидат-шофьори е нужен на РДАА - Добрич / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Регионалната дирекция „Автомобилна администрация” /РДАА/ – Добрич разполага само с един председател на комисия за провеждане на практически шофьорски изпити, като е необходим още един специалист, съобщи пред Дарик директорът Стефан Милев. Така той отговори на появили се информации, че в няколко областни града има недостиг на изпитващи. Те вече нямали материален интерес да работят след въвеждането на електронната система при изпитите за шофьорска книжка. Системата бе въведена от 1 юни с цел да се избегне предварително договоряне между кандидат-шофьорите и служителите на „Автомобилна администрация”.

По думите на Милев единият председател на комисия се е пенсионирал преди месец. Очаква се вакантното място да се попълни след конкурс. Самият директор също помагал при изпитите, а миналата седмица екипът бил подпомогнат от човек от РДАА – Варна. Според Милев две или в краен случай три изпитни комисии по практика са достатъчни за Добрич. „Аз отговарям за моята дирекция, не съм допускал и няма да позволя корупция. Ние сме малко хора, познаваме се много добре и е абсурд да се допусне такова нещо”, заяви Стефан Милев.

 

Той допълни, че през последните няколко години има спад на кандидатите за шофьорска книжка. Сега годишно се явяват 4500-5000 души за всички категории, а преди са достигали до 8000 души. Основната причина според Милев е демографският срив.