С рок звънци откриват новата учебна година в Каварна
С рок звънци откриват новата учебна година в Каварна / Община Каварна

С музика на AC/DC вместо училищен звънец стартира новата учебна година в каварненското СОУ „Стефан Караджа”. Школото в морския град става първото рок училище в България, в което учебните часове ще започват и завършват с метъл и рок.

Идеята е на кмета на Каварна Цонко Цонев. Реализацията е по европейски проект, осъществен чрез Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик” на стойност 28 хил.лв. Проектът включва подвижна сцена, дълга около 14 метра, многофункционално външно и вътрешно озвучаване в цялото училище.

С рок звънци откриват новата учебна година в Каварна
netinfo
Звънците ще бят с 40-секундни откъси от  хитове на легендарни рок и метъл банди. Стартът през септември е с  музика на AC/DC, през октомври ще звучи Рони Джеймс Дио, следват Били Айдъл, Уайт Снейк. Българските рок групи също ще бъдат включени в музикалните звънци като сред избраните ще бъдат Б.Т.Р., Сигнал, Ахат, информира Цонев.

Идеята се подкрепя с ентусиазъм от учители и ученици, заяви за Дарик директорът на училището Станка Петрова.

С рок звънци откриват новата учебна година в Каварна
netinfo

 

 

Вече се обмисля и вариант всеки ден преди започване на часовете, учениците да изслушват българския химн. Разбира се и този път подходът е нестандартен – като за рок училище химнът ще звучи в изпълнение на Меноар.