Ученици от ПГМТ "Владимир Комаров" - Силистра
Ученици от ПГМТ "Владимир Комаров" - Силистра / ПГМТ "Владимир Комаров" - Силистра
Над 160 участници - директори на училища, представители на съветите „ Твоят час”, педагогически специалисти се включиха  в Регионална клъгла маса  по проект ”Твоят час” в Силистра. Форумът бе организиран от Регионалното управление на образованието и се проведе с домакинството на Професионалната гимназия по механотехника “Владимир Комаров”. 

В три секции – начален,  прогимназиален и гимназиален, бяха представени 35 презентации от дейностите на учители по проекта. Продукти от дейността на учениците можеха  да бъдат разгледани във фоайето на 4-я етаж в сградата на училището-домакин. Двадесет и двама учители представиха създаденото от техните ученици в групите, които ръководят.

Проектът „Твоят час” цели създаване на условия за повишаване потенциала на учениците и на възможностите за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

През 2016/2017 учебна година 46 училища от област Силистра се включиха в проекта. Общият брой сформирани групи за извънкласни дейности е 512 с участието на 6002 ученици. Те представляват 57, 6 % от учениците в областта. За занимания по интереси са сформирани 285 групи с 4185 участници. А за обучения и дейности за преодоляване на обучителни затруднения са сформирани 226 групи с участието на 1817 ученици.