Разработени са четири проекта за наемане на безработни
Разработени са четири проекта за наемане на безработни / netinfo
Четири програми за заетост одобри комисията по заетост към Областния съвет за развитие, съобщават от областната пресслужба.

Регионална програма “Създаване на разсадник за цветя и на цветни алеи” е разработена от община Генерал Тошево и предвижда заетост на 10 безработни лица за 9 месеца.

Второто предложение от същата община е “Осигуряване на безопасна и благоприятна среда в детските градини и в Ученическо общежитие”. В предвидените дейности по облагородяване и поддържане на тревните площи ще бъдат включени 20 безработни.

Третият проект е разработен от Професионалната гимназия по земеделие в Ген. Тошево и предвижда “Изграждане и поддържане на цветни алеи в училищния двор” чрез осигуряването на заетост на две лица.

Община Крушари е нарекла своята програма “Безопасни пътища”. Тя е насочена към подобряване на общинската пътна инфраструктура. В почистването и поддържането на крайпътните пространства и вътрешно - улична мрежа ще бъдат наети 15 безработни мъже над 50 години.

В четирите програми се предвижда да бъдат включени общо 47 безработни, на които ще се осигури заетост за 9 месеца. За реализацията на предложенията от Държавния бюджет са необходими 120 хиляди лева.

До края на месеца одобрените предложения от Областната комисия по заетост ще бъдат изпратени в МТСП за включване в Националния план за действие по заетостта – 2009 г.