Работи се по изкърпване на уличната мрежа в Добрич
Работи се по изкърпване на уличната мрежа в Добрич / Дарик Добрич

Започна изкърпването на уличната мрежа в Добрич, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.През миналата седмица в ремонтните дейности е била включена една група, която е работила в района на  булевардите „Добричка епапея” и Трети март”. По думите на Ганчев там вече са изкърпени всички нарушения по пътното платно - общо около 750 кв.метра.

Тази седмица по улиците на Добрич ще работят три екипа, които са насочени към  кв.”Дружба”, жк „Запад” и района на ул. „Хан Тервел”. Работата върви, макар че честите превалявания затрудняват процеса, коментира арх. Ганчев.

Едновременно с уличната мрежа се ремонтира и пешеходната зона по ул. „България" и ул.„Независимост”. Дейностите се извършвт от общинското дружество „Комунал ефект”. Ремонтират се основно силно амортизираните бетоновите ивици, които се презаливат с бетон.

Продължава и косенето на тревните площи в града, в което са включени девет машини на  общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти”. За съжаление ресурсът, с който предприятието разполага е малък и екипите трудно успяват да се справят с избуялата след дъждовете растителност, посочи Ганчев. Понякога по думите му само след седмица се налага да се работи отново по вече окосени терени.

Продължават ремонтните дейности по трите обекта, финансирани от фонд „Козлодуй”, съобщи още Ганчев. Подменя се дограмата на ДКЦ-2, а тази седмица там ще започне и полагане на топлоизолация. Пред завършване е вторият обект - училище „Панайот Волов”, където остава да се поставят само покривните изолации. 
Предстои стартът на дейностите по проекта за внедряване на енергийно ефективно улично осветление. За утре е планирана среща с представители на испанската фирма, която по договор с Министреството на енергетиката, е главен изпълнител на обектите, финансирани от фонд „Козлодуй”. Община Добрич очаква да получи допълнителна яснота за видовете стълбове и осветителни тела, които ще бъдат използвани.