Явор Гечев ще води листата на БСП в Добрич
Явор Гечев ще води листата на БСП в Добрич / Sofia Photo Agency, архив

Председателят на Младежкото обединение на Българската социалистическа партия /БСП/ Явор Гечев ще бъде водач на листата в Добрички многомандатен избирателен район за парламентарните избори на 12 май. Това решиха на днешния си пленум социалистите, след като обсъдиха предложените от лидера водачи на листи.

Явор Гечев е на ти с проблемите и състоянието на земеделието у нас, информират от централата на БСП в Добрич. Той заяви, че приема определянето си като водач на листата в житницата на България - Добричка област, като отговорност и като признание за работата му в сектор „Земеделие" към Националния съвет на партията. По негови думи, ще дойде в Добрич подготвен, защото познава и земеделската, и партийната ситуация в региона. Има амбиция да раздвижи и структурите на БСП.

Повдигнатите обвинения срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов, които съвпаднаха с определянето ми за водач на листа в Добричкия избирателен район, ме мотивират допълнително. Смятам, че оттук можем най-после да кажем какво е необходимо за развитието на земеделието - от гледна точка и на науката, и на добрите земеделски практики", добави Гечев. Той ще поиска доверието на избирателите в Добричка област и извън БСП.

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще бъде водач на кандидатдепутатските листи в 25-ти МИР в София и в Стара Загора. Бившият финансов министър Пламен Орешарски ще бъде водач във Варна, а Стефан Данаилов - в Пловдив град и в Плевен. Традиционно Михаил Миков е водач във Видин, а Мая Манолова - в Кюстендил. Евродепутатката Илияна Йотова ще е водач на червената листа в Пазарджик, Валери Жаблянов - в Сливен, а Светла Бъчварова - в Пловдив област. Соцлидерът се доверява на Дора Янкова за Смолян, на Милко Багдасаров - в Кърджали и Ангел Найденов - в Перник. 24-ти МИР в столицата ще бъде оглавен от Петър Курумбашев.