Пътищата - заснежени, температурите остават под нулата
Пътищата - заснежени, температурите остават под нулата / Дарик Добрич

Пътните настилки на територията на Добричка област са заснежени и частично заледени, съобщават от Пътното управление. Силният вятър е образувал на места навявания от сняг, които се почистват. 19 машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската мрежа. От ведомството апелират към водачите за повишено внимание при шофиране и съобразяване с конкретната пътна обстановка.

Преди обяд времето ще остане предимно облачно, но валежите от сняг постепенно ще намаляват, съобщава БТА. Около и след обяд и облачността ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър. Студено, особено сутринта, когато минималните температури ще са предимно между минус 8 и минус 3 градуса.
Дневните температури в Северна България ще останат под нулата - около минус 2, минус 3 градуса, в Добрич живакът ще достигне най-много градус над нулата.

По Черноморието сутринта ще има значителна облачност и все още ще превалява слаб сняг, но по-късно през деня и там облачността ще намалее. Ще продължи да духа до умерен северен вятър. Сутринта ще е студено, с отрицателни температури, до минус 3, минус 4 градуса. Максималните ще са между минус 1 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще остане 3-4 бала.