Първо по продажби, родното приложение “Приказки за деца” направи бум в магазина на Apple
Първо по продажби, родното приложение “Приказки за деца” направи бум в магазина на Apple / Дарик Нюз

Българската апликация "Приказки за деца", която съдържа над 150 приказки и песнички от цял свят, вече е на първо място по продажби в онлайн магазина на Apple. След като Дарик радио първо съобщи, че през уикенда апликацията е преборила Angry Birds и е достигнала до второ място, в сутрешните часове на понеделник програмката за деца се изкачи на върха.

Предназначена за всички, които се чудят каква нова приказка да разкажат вечер на децата си, апликацията се продава отлично в българския магазин iTunes, а създателите очакват да стане популярна и сред българите в чужбина. Идеята за създаването дошла именно от българин, който живее зад граница. Той се оплакал, че не може да пуска хубави приказки на чист български език на своите деца, докато ги кара за училище или когато трябва да ги сложи в леглото.

Създателите пазят в тайна следващия си проект, но разкриват, че той ще се казва "Приказки за възрастни". Сегашната програма "Приказки за деца" се продава за 1.99 долара и може да бъде свалена от този линк: http://itunes.apple.com/app/prikazki-za-deca-kids-tales/id521044876?mt=8