Обучението в Кулинарна академия HRC в Добрич е признато от Американската кулинарна федерация, съобщават от училището. Така тя става вторият кулинарен институт на европейския континент, одобрен в САЩ. Акредитацията дава допълнителна гаранция за професионалното признание на студентите от бъдещи работодатели и колеги.
Кулинарна Академия HRC е носител на първоначална акредитация за период от 5 години, въпреки че стандартите са тя да се дава само за 3 години.
Американската кулинарна федерация е организация на професионалисти в сферата, основана през 1929 г. в Ню Йорк. Днес тя е лидер в кулинарната индустрия, предлагайки образователни ресурси, обучение, стажове и акредитация.
Кулинарната академия HRC в Добрич съществува от 6 години. През тази година там се обучават 140 студенти от над 18 националности.