Преместиха ТИР-а, запречил пътя Добрич-Генерал Тошево
Преместиха ТИР-а, запречил пътя Добрич-Генерал Тошево / http://dobrudjatv.net

Руският ТИР, който катастрофира на пътя Добрич-Генерал Тошево в събота вечерта, вече е преместен, съобщи за Дарик Петър Петров - началник отдел "Инвестиционна и ремонтна дейност" в Областно пътно управление. Трасето в близост до село Генерал Колево е освободено снощи около 17 часа. За премахването на тежкотоварния камион е наета добричка фирма, която е предоставила два крана. В продължение на 5 дни служители на "Пътна полиция" осигуряваха преминаването в стеснения участък, като камионите бяха отклонявани по обходен маршрут.

Забавянето при освобождаването на международния път се дължи на митнически процедури, обясни Петров. Камионът е пътувал транзитно през нашата страна, превозвайки зеленчуци и е трябвало товарът да се обработи от митнически служители и стоката да се претовари, след издаване на разрешително. Това е забавило намесата на служителите на Пътното управление и наетата фирма, които са се справили с преместването за около два часа. Не се е налагало ползване на техника от други области, уточни Петров.

Днес пътните настилки в Добричко са мокри. В община Генерал Тошево сутринта има мъгла и видимостта е намалена до 100 метра.