Преизбраха Юлия Стаматова за председател на читалището
Преизбраха Юлия Стаматова за председател на читалището / Дарик Добрич - архив

 

Юлия Стаматова е преизбрана за председател на читалище „Йордан Йовков 1870” в Добрич на общо отчетно-изборно  събрание, съобщиха от културния институт. Избрано е ново настоятелство, в което влизат Юлия Стаматова, Божанка Вуцова, Елена Юрченко, Драгомил Георгиев, Милен Чалъков, Виолета Александрова, Илиан Солаков, както и нова проверителна комисия.

Новото настоятелство да проведе конкурс за всички ръководни длъжности в читалището, като кандидатите представят свои програми, гласуваха още делегатите на събранието. Според ръководителя на Детската филхармония Ангел Ангелов, който е работил 6 месеца в САЩ с деца в извънучилищна среда, „най-важна е ролята на ръководителя на съответната школа и за професионалното, и за общото възпитание на децата”. „Читалището е огнище на просвещение и култура” – заяви Мария Паскалева от състава за стари градски песни „Добрич”. Тя предложи да се направи дарителска кампания за читалището сред добричлии под наслов „Да дарим 1 лев за читалище „Йордан Йовков”.

Зам.-кметът Камелия Койчева информира, че се проучват възможностите сградата на читалището да бъде ремонтирана  през следващите няколко години.

„Основната  мисия на читалището е да запази традициите и да ги обогати в духа на новото време, което само по себе си е предизвикателство” – каза преизбраният председател Юлия Стаматова и акцентира върху новата визия на институцията със залата, фоайето и облагороденото околно пространство.