Преизбраха лидера на ДПС в Добричка област д-р Ердинч Хаджиев
Преизбраха лидера на ДПС в Добричка област д-р Ердинч Хаджиев / Дарик Добрич

Д-р Ердинч Хаджиев бе преизбран за лидер на местната структура на ДПС на провелата се днес областна конференция. По време на закрития за медиите избор досегашният председател на движението събра 83 гласа, а за конкурента му – тервелчанина Бюрхан Дюкянджъ, издигнат за поста от общинската организация в Крушари, гласуваха 55 делегати. Самият д-р Хаджиев заяви преди началото на форума, че зад него стоят общинските структури в Тервел, Каварна, Добрич и Добричка.

Гости на 8-та областна конференция на ДПС бяха зам.-председателят на движението Рушен Риза, депутатът от Търговище Ердоан Ахмедов, Хамид Хамид – народен представител от Шумен и Вахид Арслан от Централната контролна комисия на ДПС.

Преди началото на форума Рушен Риза заяви, че напрежението в областната организация не било чак толкова голямо и след конференцията страстите ще се успокоят.

Дарик припомня, че няколко от членовете от организацията в Добрич оспориха легитимността на общинската конференция. По думите на Риза тяхната декларация е стигнала до централното ръководство, след което е била препратена на областното за становище. На централно ниво още няма решение по въпроса.

Преизбраха лидера на ДПС в Добричка област др Ердинч Хаджиев
netinfo