/ СК Дама купа
През почивните дни се изиграха двете сесии на турнира за смесени двойки от програмата на 37-ия Международен бридж фестивал "Албена 2019". С убедителна преднина шампионската титла и наградите на организаторите от СК "Дама купа" завоюваха българите Анна Лекова /София/ и Емилиян Гогев /Кюстендил/. Вицешампион е сръбската двойка Весна Данилович и Небойша Богданович, а трети са пристигналата от Швейцария българска състезателка Камелия Балабанова и партньора й Красимир Борисов /Бридж клуб "Сердика" София/. Четвъртото място остана за софиянката Стефани Паскалева и Владимир Славов /Перник/, пети са Пирио и Еркки Ойа от Финландия, а шести - Анастасия Миронова и Сергей Миронов от Русия.
 
В петъчния следобед се изигра и блиц отборния турнир в който първото място извоюва интернационалния отбор "ЕNZO"съставен от състезатели от 4 държави - Даниел Фелдман /САЩ/, Евгени Цонев /Германия/, Игор Бесекевич /Украйна/ и Олег Купцов /Молдова/. Второто място остана за загубилия финалния мач много силен отбор "Варна-7" в състав Калин Караиванов, Пламен Христов /Пламбата/, Живко Великов и Иван Тонев, а трети е "ИЛКО"- също отбор на град Варна с капитан Илко Попов.

Днес от 15.30 е двойковият импов турнир за купа "Фламинго Гранд", а утре започва дългоочакваният главен двойков "Конгрес Албена", в който ще се включи и завърналия се вече от Истанбул нов европейски шампион Джери Стаматов, чийто партньор ще бъде световноизвестният Калин Караиванов.
 
Новосъздаденият "Аlbena Bridge Club" организира за всички участници във Фестивала презентационен двойков турнир "Шампанско и звезди" който ще се проведе във ВИП залата на хотел ''Парадайс Блу''  на 3 юли от 21 часа.