/ Дарик Добрич
На 29 март ще бъде направена първа копка на нов православен храм в Добрич. Той ще се намира в квартал "Добротица" и ще носи името "Св. Лука Кримски". Церемонията ще започне в 13.30 часа и ще бъде водена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

За изграждането на новия храм се набират дарения от няколко месеца. До момента има събрани около 25 000 лева, съобщи отец Петър Димитров от църковното настоятелство. Припомняме, че проектът за сградата е дарение, а строителната фирма обещава да работи без печалба. Храмът на „Добротица“ ще бъде най-високият в Добрич - с купол висок 16 метра. Общата квадратура е 250 кв.м.

На 12 април предстои грандиозен благотворителен концерт в зала "Добротица", в който ще се включат звезди, родени в Добрич като Миро и Преслава, Ивелина Колева и Ваня Вълкова, както и Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, деца от СУ „Св. Кл. Охридски“, Студио „Сарандев“ и Арт-център „Палитра“.

Входът е с покани с цена от 15 лева, като събраната сума също ще отиде в сметката на храм "Св. Лука Кримски". Касички за дарения са поставени в редица търговски обекти в Добрич. Отец Петър набира средства и чрез базар в две от шатрите на площад "Свобода".