/ КЦ "Довреца"
Точно преди активния туристически сезон Държавен културен институт “Двореца” представи пред унгарска публика една от най-посещаваните туристически и културни дестинации  по българското черноморие.

Невероятният Валмез или как един малък чешки град изживява бум в икономиката си (ВИДЕО)

Изложбата “Вечната красота на Двореца в Балчик”
бе открита в Българския културен институт в Будапеща. Мисията на черно-белите архивни снимки на Двореца и цветните авторски фотоси на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева е да популяризират архитектурно-парковия комплекс.

Откриването на експозицията в поредната европейска столица протече при особено голям интерес, съобщават от Културния център. Сред многобройните гости присъстваха представители от дипломатическия корпус, бизнеса, интелектуалци, българи и унгарци. Специално за унгарската публика беше представена и презентация за Двореца на родния им език.

Откриват център по минералогия и спелеология към читалище „Й. Йовков“

До момента, освен в Унгария изложбата е представяна в Посолството на България в Берлин (Германия) по повод края на българското европредседателство на Съвета на ЕС, в БКИ „Хаус Витгенщайн“ - Виена (Австрия), в чешкия град Велашске Мезиржичи и в БКИ - Братислава (Словакия).