Поднови се наказателното дело срещу Гаич
Поднови се наказателното дело срещу Гаич / netinfo
Добричката районна прокуратура отново внесе в съда наказателното дело срещу сръбския бизнесмен Миролюб Гаич, съобщиха магистратите. Първото заседание е насрочено за 2 май.

Районният съд в Добрич прекрати производството на 15 януари тази година и върна наказателното дело на прокуратурата. Съдът реши, че са допуснати процесуални нарушения, които засягат правата на потърпевшите и на обвиняемия.

Гаич е обвинен в това, че за периода февруари-май 1995 година чрез вложението си „Югоагент" е ощетил 7 добричлии с общо 2 693 660 стари лева.
Вложението „Югоагент” беше създадено през 90-те години и в него наляха парите си 53 хиляди души от цялата страна. След срива на финансовите пирамиди бизнесменът беше арестуван.

Гаич от своя страна води дело срещу следствието в Добрич по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани. Сърбинът се жалва от проточилото се повече от 10 години разследване. Гаич твърди, че за това време е понесъл големи материални и морални щети. Заедно със съпругата си Живка Гаич той предяви съдебен иск за над 16 млн. лева. Това гражданско дело обаче беше спряно през февруари по молба на семейството.