Починаха двама от ранените в катастрофата в Добрич
Починаха двама от ранените в катастрофата в Добрич / netinfo

Двама от тежкоранените в катастрофата, която стана снощи по бул."25 септември" в Добрич, са починали, съобщиха от отделението по реанимация в добричката болница. 15-годишният Данаил, който е шофирал колата, е издъхнал в 12.00 часа днес след тежка черепно-мозъчна травма и увредени бъбреци и кръст. 

В 9.10 тази сутрин пък е починала 14-годишната Севдалина. Тя е била с черепно-мозъчна травма, смачкан таз, счупени крайници и коремна травма.

17-годишният Исмет е настанен в реанимация с травми на главата и гръдния кош и с опасност за живота. Двете други момчета на 17 и на 14 години са в отделенията по неврохирургия и ортопедия с по-леки наранявания.

Тежкият пътен инцидент стана снощи около 21.00 часа. Автомобилът „Фолксваген Голф" се е движел с много висока скорост по бул. „25 септември", в посока центъра на Добрич. В колата са пътували момиче и четири момчета, на възраст от 14 до 17 години. До пресечката на комплекс"Грийн палас" непълнолетният водач не успял да вземе завой и се забил в две крайпътни дървета. Шофьорът и двама от спътниците му изхвърчали от автомобила, а загиналата девойка и още едно момче останали заклещени вътре. Наложило се превозното средство да бъде разрязано от пожарникарите. Пострадалите са били откарани в болницата.