Певците на Студио "Сарандев" обраха наградите в тазгодишното издание на Фестивала "Трикси"
Певците на Студио "Сарандев" обраха наградите в тазгодишното издание на Фестивала "Трикси" / netinfo
Певците на Студио „Сарандев” завоюваха поредните отличия в престижна международна проява.Те се завърнаха с 11 отличия - три първи, четири втори и четири трети награди от тазгодишното издание на Международния фестивал на изкуствата „Трикси”, чийто домакин бе курортен комплекс Албена. Младите поп изпълнители на Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се представиха в раздел „Поп, рок, джаз вокал” в четири възрастови групи при солистите и във втора група при ансамблите, като се конкурираха с талантливи певци от България, Русия, Украйна, Молдова и Румъния.

С първи награди са Стефани Маринова, Димитрина Германова и дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов. С втори награди  са отличени Пресиян Пехоев, Преслава Тодорова, Антония Петрова и дуетът Елеонора Иванова и Габриела Назърова. Трети награди получиха Мартин Стоянов, Неда Александрова, Елеонора Иванова и Александър Петров. Покани за участие в The International Festival “Transylvanian Stars” - Romania получиха Стефани Маринова, Димитрина Германова, Антония Петрова и Елеонора Иванова.

Толга Гурдил, президент на International Festival “Shining star” - Истанбул,Турция и член на журито, отправи покани към няколко изявени певци,  сред които бе и Стефани Маринова за участие в дните на фестивала през месец декември.

Певците на Студио „Сарандев” получиха и две специални отличия - Диплом за нов вокален аранжимент на популярна българска песен на дуета Габриела Назърова и Елеонора Иванова, които се представиха със своя двугласна версия на песента „Душа” на Диана Експрес и Диплом за нова оригирална интерпретация на българска песен на Стефани Маринова за изпълнението й на песента „Наше лято”.

Гала концертът в театър-вариете „Албена” бе открит с изпълнение на дуета Димитрина Германова и Росен Петров - носителите на Гран при от миналогодишното издание на фестивала „Трикси”.