Празник в Хуманитарна гимназия Св. Св. Кирил и Методий - Добрич
Празник в Хуманитарна гимназия Св. Св. Кирил и Методий - Добрич / Дарик Добрич, архив
Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич отбелязва своя патронен празник на 11 май. По традиция тържествата ще започнат на паметната плоча на първото класно училище – в двора на храм „Света Троица“, след което ученици и учители ще се отправят в шествие към паметника на Светите братя на централния площад. Там в 10.00 ч. ще започне литературно-музикална програма, на която ще бъдат наградени призьорите и първенците на училището през настоящата учебна година. В края на концерта, присъстващите ще се включат е инициативата на МОН „Розите на България“ и ще извият българско хоро.
 
Програмата на патронния празник на бившата Хуманитарна гимназия ще продължи в 11.00 ч. с представление на Училищен театър „Веселушко“ с ръководител Тодорка Ненова – „Опитвам се да кажа, че аз съм новият…“ с участието на деца от III В и VII В клас. Те ще покажат пиесата си на сцената на Кукления театър.
 
По-късно в двора на училището ученици ще засадят дървета и храсти.

Изпращането на абитуриентите на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде на 15 май от 17.00 ч в двора на гимназията.