Откриха офис в Добрич на регионалната дирекция по горите
Откриха офис в Добрич на регионалната дирекция по горите / Агенция по горите

Регионалната дирекция по горите - Варна откри изнесен офис в Добрич, съобщиха от ведомството. Назначени са 7 служители с лесовъдско образование. Офисът се помещава на шестия етаж във високото тяло на площад „Свобода".

Чрез разкриването на изнесения офис ще се подобри административното обслужване на гражданите и юридеските лица  от областта , като значително ще бъде улеснено  взаимодействието между институциите по места, съобщават от дирекцията.

Във връзка с приетия нов  Закон за горите, влязъл  в сила от 09.04.2012 г., бе извършена структурна  реформа в горския сектор. В основата на реформата е заложено разделянето на контролните от стопанските дейности в горските територии.

За управлението на горските територии - държавна собственост, които не са предоставени на ведомства или юридически лица, бяха създадени шест държавни горски предприятия. Област Добрич и Област Варна попадат в териториалния обхват Североизточно държавно предприятие в Шумен.

Държавната политика в областта на горското стопанство се осъществява от Министъра на земеделието и храните, чрез Изпълнителна агенция по горите.