Осъдиха жител на Генерал Тошево за данъчно престъпление
Осъдиха жител на Генерал Тошево за данъчно престъпление / netinfo

Добричкият окръжен съд призна 41-годишния Иван Д. Иванов от Ген.Тошево за виновен за данъчно престъпление. Иванов бе осъден да заплати на Националната агенция за приходите обезщетение от 3 460,41 лв.

Иванов представлява фирмата ЕТ „Май – Иван Дянков”. През март 1998 година той е използвал фалшиви счетоводни фактури, като не е внесъл дължими от фирмата данъци.

Иванов вписал в дневника за покупко-продажби и в справка-декларация по ЗДДС за месец март 1998 г. неверни стойности. Те били удостоверени с пет фактури за сделки, които не са реално извършени. Графологическата експертиза установява, че тези документи са съставени от самия обвиняем. С фактурите Иванов е приспаднал дължим от фирмата 3 640,41 лв. данъчен кредит.

В хода на досъдебното производство Иванов не се признава за виновен. В съдебната зала днес обаче той призна вината си и всички факти и обстоятелство в обвинителния акт. Затова Добричкият окръжен съд удовлетвори молбата на подсъдимия, делото да се гледа в условията на съкратено съдебно производство.