Осигурени са парите за лечението на 3 годишната Ивет от Добрич
Осигурени са парите за лечението на 3 годишната Ивет от Добрич / netinfo

62 000 долара е сумата, която отпуска Националният фонд за лечение на деца за операциите на 3-годишната Ивет от Добрич. За лечението са необходими 69 000 долара. Разликата ще се добави от дарителската кампания, организирана в Добрич и страната.

Тригодишната Ивет Пешева има туморно образувание в коремната област, което е причина за пареза на единия крак. Международен екип от специалисти е готов да извърши операцията в израелската клиника „Асута”.  Ивет трябва да постъпи там  на 20 април и семейството й вече подготвя визите и останалите документи за пътуването.

Точната сума от дарителската кампания "Да сбъднем мечтата на Ивет" ще стане известна до дни, когато бъдат преброени и парите събрани в касичките, поставени наразлични места в града. За първата операция по отстраняване на туморното образувание и възстановяването след нея , Ивет ще остане в Тел Авив около месец. По-късно с втора операция ще бъде присаден и нерв за преодоляване на парезата на крачето й.

Разходите за самолетния билет на бащата, за престоя на семейството й в Израел и за нужните изследвания ще са от сумата, събрана с дарителската кампания. Родителите на Ивет ще предоставят излишните пари на друго дете, нуждаещо се от скъпо лечение. Тогава ще може да бъде направен  пълен и точен публичен отчет на събраните и изразходвани средства.