Опресняват маркировката по пътя Добрич - Варна
Опресняват маркировката по пътя Добрич - Варна / flagman.bg, архив

Преди настъпването на зимния сезон ще бъде обновена хоризонтална маркировка на 88 км републикански пътища на територията на област Добрич, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" в отговор на питане от Дарик.

Маркировката ще бъде подновена в участъци от пътя Варна - Добрич, Владимирово - Добрич, Добрич - Оброчище и Честименско - Каблешково. Полагането на маркировката по пътя Варна - Добрич е временно прекратена поради лошите атмосферни условия и ще бъде подновена веднага, след подобряване на метеорологичната обстановка, уточняват от пътната агенция.

През юни тази година е подновена маркировката на над 116 км републикански пътища в областта: Каварна - Балчик - Кранево, Добрич - Балчик, Добрич - Генерал Тошево, Силистра - Добрич и Околовръстния път на Добрич. С нова маркировка са 23 км третокласни пътища, на които тази година е извършен превантивен ремонт. Това са път Добрич - Крушари, път Преселенци - Сърнино и път "разклон с път І-9 – Шабла".

На територията на област Добрич са монтирани и 198  нови пътни знаци и указателни табели, посочват от агенция "Пътна инфраструктура". От началото на годината досега за маркировка и поставяне на пътни знаци в региона са осигурени над половин милион лева.

За подготовката за зимния сезон се извършват частични ремонти на пътната настилка по направленията Добрич - Балчик и Добрич - Оброчище. Разработват се плановете за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и се обезпечават опорните пунктове с необходимите машини, техническо оборудване и материали.