Окръжният съд отчита дейността си
Окръжният съд отчита дейността си / Дарик Добрич

Общо събрание за представяне на годишния отчетен доклад за дейността през 2014 г. на Окръжен съд – Добрич и съдилищата от съдебния район ще се проведе днес. Ще присъства Ванухи Аракелян – адм.ръководител на Апелативен съд – Варна, гости от съдебно-апелативния район, съдии от районните съдилища в съдебния район, представители на прокуратури и на Адвокатската колегия в града.

Председателят на Окръжен съд – Добрич Галатея Ханджиева ще представи обобщените резултати от анализа на работата през 2014 г., като очертае изводите и тенденциите в дейността на магистрати и съдебни служители. Ще бъдат изнесени статистически данни за постъпилите дела през изминалата година, движението и сроковете за разглеждането им, средномесечната натовареност на магистратите и друга характерна информация за съдилищата от съдебния район.

Непосредствено след Общото събрание ръководителите на Окръжен съд – Добрич и на Апелативен съд – Варна ще дадат съвместен брифинг. Пред медиите ще бъдат представени обобщени данни и изводи, налагащи се на базата на извършения годишен анализ.