Общината ще ремонтира детска площадка в „Балик”, почиства подлези
Общината ще ремонтира детска площадка в „Балик”, почиства подлези / Дарик Добрич

Детската площадка до блок 16 в квартал „Балик” ще бъде реновирана, съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов. Площадката е с няколко секции – за футбол, стрийтбол, тенис на маса и детски забавления. Ремонтът ще започне до 2–3 седмици и трябва да бъде приключен за около месец. Стойността му е близо 60 хил.лева, като част от парите ще бъдат предоставени от спонсор. Името на дарителя ще бъде оповестено след като площадката бъде готова.

„Там се обединяват много видове спорт, децата ще имат приятно място за отдих и игра. Това е част от политиката на общината за развитието на крайните квартали и нашият стремеж е да облагородим тези места, каза кметът Йорданов.

В тази връзка той добави, че преди месец е получил писмо от деца от Рилските блокове с молба в квартала да бъде изградена детска площадка. Йорданов увери, че такава е предвидена да се направи заедно с местния бизнес. Там ще бъдат засадени и стоте дръвчета, които Частна гимназия „Райко Цончев” спечели по проект.

Общината започна почистване на подлезите в Добрич. Към днешна дата са почистени тези на ул. „Хр. Ботев”, пред зала „ Добротица” и до паметника на Хан Аспарух. Започнало е и хигиенизиране на подлеза пред Агробизнес центъра. „Тези съоръжения през годините не са били поддържани. Ще се направи техническо обследване, което да покаже състоянието на подлезите и нуждата от укрепване”, посочи Йорданов.