Да подкрепим кампанията "Великден за всеки"!
Да подкрепим кампанията "Великден за всеки"! / Дарик Добрич
Кутии за парични дарения са разположени в пощенския клон в кв. „Балик“, в пощенския клон в ДКЦ-2 и в двата салона в Централна поща.
Областният управител Детелина Николова апелира да подкрепим националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“. Инициативата под патронажа на Мая Манолова се организира за втора поредна година в навечерието на големия християнски празник.
 
И тази година се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които заедно с доброволци ще бъдат раздадени седмица преди Великден на възрастните хора. Дарените парични средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки на стойност 20 лв., с които притежателите им ще могат да пазаруват в магазините на веригите „Billa“, „Lidl“, „Кaufland“, както и други, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана.
 
Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева, която правителството отпуска за празника.
 
Партньор на инициативата е Българският Червен кръст. За набиране на парични дарения милосърдната организация в Добрич е разположила в пощенските клонове в града четири кутии за дарения – в пощенския клон в кв. „Балик“, в пощенския клон в ДКЦ-2 и в двата салона в Централна поща.
           
Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGS
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС;
На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС;
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –
www.redcross.bg;
На Интернет платформата AMMADO –
https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement.

От екипа на омбудсмана Мая Манолова отправят изрична молба, ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане да бъде посочена конкретна община, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от населеното място, от което е дарението.