Намерен е човешки череп край село Дончево
Намерен е човешки череп край село Дончево / netinfo

Човешки череп е намерен край добричкото село Дончево, съобщи вестник "Добруджанска трибуна". Информацията потвърди за Дарик директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев. По думите му това е станало в неделя, 18 март в гориста местност близо до селото. Черепът е открит случайно от хора, които били на излет в района. Те са подали сигнал в полицията и местността е била претърсена, при което е открита и една подбедрена става.

Комисар Йончев не пожела да се ангажира с версии за това на кого биха могли да са останките. Те са изпратени за ДНК експертиза в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология на МВР в столицата. Резултатите от ДНК анализа ще бъдат съобщени на медиите веднага след тяхното получаване, увери Йончев.

Дарик припомня, че през декември 2010 година бяха намерени останките на обявена за безследно изчезнала жена от каварненското село Раковски. По-късно през май миналата година полицията откри и скелета на нейната майка, която също беше обявена за издирване.