8 ноември /Архангеловден/ - празник на българската полиция
8 ноември /Архангеловден/ - празник на българската полиция / архив Дарик - Сливен
Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров награди с „Писмена похвала” 27 служители на дирекцията, показали висок професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните си задължения. Наградите им се връчват и по повод професионалния празник на българската полиция 8 ноември – Архангеловден.
 
Отличени са единадесет служители на група „Охрана на обществения ред” при РУ-Силистра, трима от сектор „Пътна полиция” и един от отдел „Охранителна полиция” към областната дирекция. Сред наградените са още петима полицаи от РУ-Тутракан, един от РУ-Дулово и един от Участък – Айдемир, както и трима експерти от Научно-техническата лаборатория.
 
Двама разследващи полицаи от отдел „Разследване” също получават награди за съществен личен принос в разследването на конкретни дела.
 
На 8 ноември – Св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за отбелязването му е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по стар стил) става празник на полицаите.  С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.