Над 200 добруджанци празнуват с БСП на Бузлуджа
Над 200 добруджанци празнуват с БСП на Бузлуджа / Sofia Foto Agency - архив

 

Над 200 добруджанци и над 40 социалисти от Добрич се включват в традиционния митинг-събор на социалистите и симпатизантите на БСП под връх Бузлузджа.  На тазгодишното издание на събора, на Историческа поляна, се очакват около 50 000 души. Мотото на празника е „Решимост за промяна”.

Съборът е посветен на 121-та годишнина от създаването на организираното социалистическо движение в България, празника на БСП - 2 август. Националният събор ще започне с художествена програма, ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър, Стефан Караджа и на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

121 нови млади членове на партията ще получат своите електронни членски карти.

Младежите от БСП ще издигнат в небето десетки хвърчила със символите на БСП. В специална шатра активисти на Младежкото обединение на БСП ще разясняват мерките на ПЕС, предприети срещу младежката безработица в Европа, приоритетна задача и на българските социалисти.

Специално послание към социалистите и симпатизантите на лявата идея ще отправи и председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.