Министър Кралев агитира младежите да се движат и да спортуват
Министър Кралев агитира младежите да се движат и да спортуват / Дарик Добрич
Министър Кралев агитира младежите да се движат и да спортуват
81826
Министър Кралев агитира младежите да се движат и да спортуват
  • Министър Кралев агитира младежите да се движат и да спортуват

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи прояви в Добрич, които са част от Европейската седмица на спорта. Състезанията обхващат периода 17-19 септември и се провеждат в комплексите "Добротица", "Изида", "Русалка" и залата по борба в Спортното училище. В тях се включват около 400 деца в седем вида спорт.

"Губим битката с компютрите и затова призовавам вие, които тренирате някакъв спорт, да ангажирате своите приятели да станат от бюрата и да излязат навън да се движат", каза пред младежите министърът.

Той съобщи, че за лекоатлетическата писта в зала "Добротица" и за стадион "Пионер" в Добрич са одобрени проекти за ремонти, които чакат финансиране. Кралев напомни, че обществеността може да помогне за поддръжката на спортната инфраструктура в населените места чрез Българския тотализатор. Отчисления за това се правят от играта "Твоят късмет". "Публичните средства за спортните бази не достигат, затова обмисляме в новия закон за спорта да направим така, че тези обекти, които са общински и държавни, да бъдат отдавани по-дългосрочно под наем, за да са привлекателни и за частния капитал", каза още Кралев.

Министърът получи подарък от кмета Детелина Николова книгата "От равна Добруджа до върховете на Олимп".

След приветствените думи към участниците в спортните игри в Добрич, двамата наблюдаваха турнири по футбол, волейбол, баскетбол и хандбал, както и състезания по лека атлетика, плуване и борба с участието на деца, младежи и възрастни, които желаят да спортуват и да се включат активно в Европейската седмица на спорта.

Пълната програма на състезанията може да видите тук.