Лекар ще ръководи съветниците в община Добричка
Лекар ще ръководи съветниците в община Добричка / Дарик Добрич

Д-р Даниела Йорданова от БСП е новият председател на Общинския съвет на община Добричка. Изборът беше направен на първото заседание на новия местен парламент.

Д-р Йорданова е родена в село Победа през 1958 година. Завършила е математическа гимназия в Добрич и Висшия медицински институт във Варна. Работи като лекар в родното си село Победа. Това е нейният пети мандат като общински съветник. В последните два мандата е била председател на комисията по здравеопазване, образование и социални грижи.

"Фигурата председател на общинския съвет е обединяваща, всички заедно трябва да вървим в екип. Мисля, че ще успеем да постигнем консенсус за доброто на хората и на общината, без да имаме политически пристрастия", заяви веднага след избора си д-р Йорданова.

На първото заседание на Общинския съвет на община Добричка съветниците, кметът Петко Петков и кметовете на населени места получиха удостоверения за избирането си, които им бяха връчени от председателя на ОИК Мариян Няголов. Всички те се заклеха, че ще работят в интерес и за благоденствието на гражданите от добруджанската община.

Лекар ще ръководи съветниците в община Добричка
netinfo

Община Добричка ще има 8 съветници от БСП, 5 от ГЕРБ, 4 от ДПС, 2-ма от ЗНС и 2-ма от политическо движение "Социалдемократи".

Избрани с последната листа са досегашния председател на Общинския съвет Славка Петрова и бившият зам.-кмет Петър Желев. Пред Дарик двамата коментираха, че остават членове на БСП, но са били принудени от обстоятелствата да участват в изборите с листата на политическо движение "Социалдемократи".

"Бяхме само кандидати под наем от тая партия, но ние си оставаме бесепари", заяви Петър Желев. По думите му сега БСП е приватизирана от кмета Петко Петков, а те са искали промяна за общината.

Друг интересен факт е, че за общински съветник от листата на ГЕРБ е избран Джемайдин Белбер, който е бивш областен председател на ДПС, но от две години членува в ГЕРБ.

Кметът Петко Петков обяви, че се надява да работи по-добре с този общински съвет и на разбирателство между всички политически сили в него.

Сесията беше открита от зам.-областния управител д-р Катя Ганова. Първото заседание се ръководеше от най-възрастния съветник Ганчо Ганчев.

Лекар ще ръководи съветниците в община Добричка
netinfo

 

На снимката Петко Петков, Ганчо Ганчев, д-р Катя Ганова и д-р Даниела Йорданова.