Купчини боклук са пръснати из алеите на гробищата, алармира добричлия
Купчини боклук са пръснати из алеите на гробищата, алармира добричлия / личен архив

За проблем с чистотата на гробищния парк в Добрич алармира добричлията Евгени Василев. Той изпрати в редакцията ни снимки, на които се виждат купища отпадъци по алеите в парка, които не са разчиствани от дълго време. Той пита как се казва фирмата, която отговаря за чистотата на гробищата и не може ли да се поставят повече кофи за боклук.

Основният проблем е, че нямаме щат за поддръжка на гробищния парк, каза пред Дарик директорът на Обреден дом – Добрич Светлин Георгиев. С чистотата са ангажирани 15 души на социално подпомагане, които работят 14 дни месечно по 4 часа. “Повечето от тях са жени, не могат да боравят с техника, а през летния сезон половината не идват, защото си намират временна работа”, коментира Георгиев. Той увери, че няколко пъти е внасял докладни записки в общината, но проблемът до момента не е решен. Георгиев заяви, че при формирането на бюджета за следващата година отново ще постави въпроса и ще поиска поне две щатни бройки.

Не достигали и кофите за боклук. В гробищния парк има 22 контейнера и според фирма А.С.А /която се грижи за чистотата на Добрич/ те били достатъчно, но според Георгиев това съвсем не е така. Директорът допълни, че посетителите на гробищата също не пазят и често изхвърлят безразборно отпадъци.