Кметът и председателят на ОС участват в срещата на местните власти
Кметът и председателят на ОС участват в срещата на местните власти / Дарик Добрич, архив

Кметът на Добрич Детелина Николова и председателят на Общинския съвет Ангел Табаков участват в VІІІ-та годишна среща на местните власти, която се провежда в Пловдив. Предстои в нея да се включат президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков, министър Тотю Младенов.

Детелина Николова ще представи доклади, свързани с „Енергийна ефективност на общините - прилагане на ефективни механизми за постигане на целите 20/20/20 на местно ниво" и „Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси - инвестиции в хората", информират от общината.

Програмата на годишната среща предвижда дискусии по актуални въпроси в работата на общинските администрации, „Еврофондовете - реалности и поуки" и др. Ще бъдат обсъдени и изпълнението и проблемите по ОП „Регионално развитие" и ОП „Развитие на човешките ресурси", както и потребности и бъдещи приоритети за Планов период 2014 - 2020. Акцент на форума ще бъде и темата „130 години българско законодателство - поуките от миналото и предизвикателствата на бъдещето".

Утре ще бъдат връчени и наградите на НСОРБ за 2012 г.