Изпълнителният директор на Енержи Сите гостува в Добрич
Изпълнителният директор на Енержи Сите гостува в Добрич / DarikNews

На официално посещение в Добрич пристигат Жерар Манян - изпърнителен директор на "Енержи Сите" и арх. Здравко Генчев. Визитата е по покана на кмета на Добрич Детелина Николова. 

Жерар Манян е шеф на „Energy Cities" - Европейска асоциация на местните власти, ангажирани да работят за своето енергийно бъдеще. Г-н Манян работи активно в областта на асоциацията от самото й създаване през 1990 година. Към момента в нея членуват повече от 1000 градове от над 30 страни.

Арх. Здравко Генчев е изпълнителен директор на „ЕкоЕнергия" - българската Общинската мрежа за енергийна ефективност /ОМЕЕ/ и „ЕнЕфект" - Център за Енергийна ефективност. "ЕкоЕнергия" е сдружение на общини, чиято мисия е да допринася за утвърждаването на енергийната ефективност като важен компонент на политиката за устойчиво развитие на българските общини.

Община Добрич е от учредителите на ОМЕЕ и един от най-активните нейни членове от 1997г. до момента, а ОМЕЕ е колективен член на Енержи Сите. 

Официалната визита започва с посещение на някои от обновените общински обекти (Детска ясла №2 „Радост",  Детска ясла №5 „Пролет" и др.), с което да се демонстрира активната работа на Община Добрич в борбата с климатичните промени и изпълнение на поетите ангажименти по Конвента на Кметовете