И полицаи от Добрич излизат на протест, блокират кръстовище
И полицаи от Добрич излизат на протест, блокират кръстовище / Sofia Photo Agency, архив

Служители на Областната дирекция на МВР - Добрич се включват в националните полицейски протести. За 18.00 часа е предвидена блокада на кръстовището при "Стара къща", между булевардите "3-ти март" и "25-ти септември", съобщи Васил Денев, който е член на Контролната комисия на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР.

Очаква се в протеста да се включат около 300 души – полицаи и пожарникари от цялата област, а също настоящи и бивши военни. Предварително се извиняваме за неудобството, което ще причиним на жителите на Добрич, но искаме гражданите да чуят за нашите проблеми, заяви  Денев.

Недоволството на полицаите е провокирано от предвидени промени в проектобюджета, според които се намалява броят от 20 заплати, получавани след пенсиониране на служителите в МВР и МО.

Васил Денев подчерта обаче, че полицейският протест не е свързан само с орязването на привилегиите при пенсиониране. Той обясни, че служителите на МВР протестират и заради лошите условия на труд. Караме амортизирани коли, няма пари за гориво и консумативи,  налага се да си купуваме сами хартията и химикалите, посочи Денев. "Трябва да се разбере, че сектор "Сигурност" струва пари", заяви още той.